autoleningberekenEen autolening berekenen kun je zelf doen of door een financiële instelling laten doen. Kies je voor het eerste dan zijn er verschillende simulatietools te vinden op het internet die je op weg kunnen helpen. Idealiter kies je voor de simulatietool van de instelling waar je het krediet wilt afsluiten gezien het jkp niet overal hetzelfde is. Zaken die je vooraf dient te bepalen zijn het bedrag dat je wilt lenen en de termijn waarop je dit wilt terugbetalen. Hou er rekening mee dat hier grenzen aan verbonden zijn. Kies je ervoor de lening te laten berekenen dan kan je best een afspraak maken met je bank, financiële instelling of makelaar. Ook hier dien je te weten welke auto je gaat kopen en hoe snel je hem wenst af te betalen.

Spelen met termijnen

Afhankelijk van het bedrag dat je leent, zijn er verschillende afbetaaltermijnen mogelijk. Het komt erop neer dat hoe hoger het ontleende bedrag is, hoe langer de betaaltermijn kan lopen. Vanzelfsprekend brengt een langere termijn wel meer kosten met zich mee en is het dus aangeraden om de autolening zo snel mogelijk af te lossen. Via een simulatietool op internet kun je makkelijk met de verschillende termijnen spelen. Zo zie je in een klap welk bedrag je maandelijks moet aflossen en hoe dit beïnvloed wordt wanneer je de termijn wijzigt.

bestejkp

Bereken in functie van je inkomen

Om er zeker van te zijn dat je een auto koopt die je kunt betalen, is het opportuun om eerst na te gaan welk bedrag je per maand kunt missen. Met dit bedrag ga je dan aan de slag in de simulatietool. Je geeft aan wat je maximale aflossing per maand is en kijkt dan welk totaalbedrag je kunt lenen aan de hand van de periode waarop je terugbetaalt. Combineer de maximale betaaltermijn met je maximale aflossing en je weet hoe duur je wagen maximaal kan zijn. Wanneer je op deze manier te werk gaat, kom je later niet voor verrassingen te staan en loop je niet het risico een onbetaalbare droomwagen te vinden.

Vergelijk verschillende financiële instellingen zoals bijvoorbeeld de Mozzeno of  Cofidis.