hellobankBij Hello Bank is een autolening niet zomaar een autolening. Deze bank houdt rekening met het type wagen dat je wenst aan te kopen en werkt met vier verschillende kredieten die ieder hun eigen voorwaarden en kostenplaatje kennen. Deze opsplitsing zorgt ervoor dat je een zeer laag kostenpercentage betaald wanneer je een autokrediet bij deze kredietverstrekker kiest. Online kun je aan de hand van een eenvoudige simulatietool berekenen hoeveel de autofinanciering je kost en hoeveel je maandelijkse afbetaling zal bedragen.

Welk type wagen wil je kopen?

Eerst en vooral is het belangrijk te bepalen welk type wagen je zult kopen voor je het autokrediet gaat simuleren. De wagen heeft namelijk een grote invloed op de kosten die je jaarlijks betaald. Men werkt met vier verschillende types. Een eerste type is de nieuwe wagen. Een autofinanciering hiervoor geeft je in het gunstigste geval een jkp van 3,6% . Is de wagen echter Eco dan zakt het jkp tot 2,4%. Een zeer laag jkp dat de aankoop van een Eco wagen het overwegen waard maakt. Een tweedehandswagen van minder dan twee jaar oud, brengt een jkp van 3,6% met zich mee en een wagen die ouder is dan twee jaar kent een jkp van 4,8%.

Hoe werkt de simulatietool?

De simulatietool van Hello Bank werkt in drie stappen. De eerste stap betreft het bepalen van het  type wagen. Wanneer je dit bepaald hebt, ga je het totaalbedrag ingeven dat je wilt lenen. Ten slotte rest er nog de termijn vast te leggen waarop je het krediet zult terugbetalen. Onderaan krijg je een zicht op je maandelijkse aflossingsbedragen, je jkp en het bedrag dat je uiteindelijk zult terugbetaald hebben aan de bank. Je krijgt ook duidelijk te zien wat het minimum en maximum bedrag is dat je kunt lenen en wat de minimum en maximum termijnen voor de aflossing zijn.

Je lening aanvragen.

Heb je de autofinanciering gevonden die bij je past, dan kun je online een offerte aanvragen met een eenvoudige druk op de knop. De gegevens die via de simulator zijn ingevuld worden automatisch overgezet naar je aanvraag en je dient enkel nog gegevens toe te voegen betreffende je gezin- en financiële situatie. Zodra er bepaald is of je aan de voorwaarden voor een autolening bij Hello Bank voldoet, wordt je gecontacteerd om het krediet verder af te ronden. Kijk eens op hun website hoe eenvoudig dat kan en probeer de simulator.