autoleningsimulatie4Een autolening simulatie is de ideale manier om een duidelijk beeld te krijgen van het bedrag dat je kunt lenen voor de aankoop van een wagen. Daarnaast geeft deze tool je ook een zicht op de kosten en termijn van zo’n financiering. Online kun je diverse tools vinden waarmee je de simulatie kunt uitvoeren. Afhankelijk van de financiële instelling die de tool aanbiedt, zal je andere mogelijkheden krijgen en andere tarieven. Wil je vergelijkingen maken, dan is het belangrijk altijd dezelfde parameters in te geven. Termijnen en bedragen hebben namelijk een grote invloed op de prijs van het krediet.

Starten vanuit je maximale aflossing

Er zijn verschillende manieren om te werk te gaan bij een autolening simulatie. Een goede manier is om te starten vanuit het bedrag dat je maandelijks kunt besteden. Dit bereken je door een overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven. Zo krijg je een beeld van je maandelijkse leefgeld. Je kunt dan bepalen hoeveel van dit geld aan een auto gegeven kan worden. Dit bedrag voer je in de simulatietool in. Je geeft aan op welke termijn de financiering afbetaald moet worden en krijgt te zien welk totaalbedrag ontleend kan worden, rekening houdend met jouw parameters. Verleng je de termijn, dan kan je meer lenen, maar betaal je ook meer kosten. Maak je de termijn korter, dan leen je minder en dalen de kosten dus ook. In ieder geval heb je een eerste beeld van het maximale bedrag dat je kunt uitgeven en kan je gericht naar een auto zoeken.

bestejkp

Verschillende autoleningen vergelijken

Heb je al een wagen op het oog waarvan je weet dat hij binnen je budget valt, dan kun je verschillende autoleningen met elkaar vergelijken. Ook dit doe je het snelste aan de hand van een autolening simulatietool. Je gaat nu omgekeerd te werk en geeft eerst het totaalbedrag in dat je nodig hebt en de termijn. Je krijgt vervolgens het bedrag van de maandelijkse afbetalingen te zien. Dit doe je bij verschillende instellingen waarbij je steeds hetzelfde totaalbedrag en dezelfde termijn aangeeft. De maandelijkse aflossing die het laagste ligt, staat garant voor de goedkoopste autokrediet.

Let erop dat je duidelijk aangeeft dat het een simulatie voor een autolening betreft wanneer je gaat simuleren. Deze zijn namelijk goedkoper dan bijvoorbeeld een persoonlijke lening. Wanneer je dus een verkeerd type financiering ingeeft, kan het dat je met andere resultaten eindigt die niet vergelijkbaar zijn. Maak gebruik van de simulator die op de website van Mozzeno staat en kijk wat voor u het gunstigst is.