renovatielening simulatie

De beste manier om een renovatie lening te kiezen die en een goede prijs heeft, goede voorwaarden en de juiste termijn is verschillende leningen te vergelijken. Dit kan op verschillende manieren die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben.renovatie1

Via online simulatie

De snelste manier om renovatieleningen te vergelijken is via online simulaties. Afhankelijk van de ontlener zal de module meer of minder precies zijn en hetzelfde geldt dan natuurlijk ook voor de prijs. Het grootste voordeel van een online simulatie is de mogelijkheid om heel veel aanbieders te vergelijken op korte tijd. Het nadeel ervan is het gebrek aan contact en de onnauwkeurigheid. Zonder contact kan je niet onderhandelen, wat erg nadelig kan zijn. Bovendien worden je kansen op een goedkeuring ingeschat door een systeem waar ze bij menselijk contact worden ingeschat door iemand die logisch kan denken en vooral situationeel kan denken. De onnauwkeurigheid heeft vooral betrekking op die modules die beperkt zijn in mogelijkheden. Zo kan je soms niet aanduiden welk type krediet je exact wilt en kan je enkel voor standaardtermijnen en bedragen kiezen.

bestetariefrenovatielening

Bij de bank of het leenkantoor

Bij de bank of het leenkantoor kan je een exacte raming vragen van je renovatielening. Doordat je met iemand samenzit worden alle vragen ook dadelijk opgelost evenals de nieuwe vragen die bij je opkomen. Je hoeft zelf niet naar antwoorden te zoeken en vaak zijn onderhandelingen mogelijk.  Ook kan je altijd kiezen voor exacte bedragen en termijnen, aangepast aan jouw mogelijkheden en wensen. Het grote nadeel is de tijd die in deze simulaties kruipt. Je moet met ieder kantoor en elke bank een aparte afspraak maken en dat kan behoorlijk lang duren. Wanneer je dus snel een krediet wilt afsluiten, ben je er niet bij gebaat om iedere aanbieder afzonderlijk te bezoeken. Heb je tijd en wil je vooral nauwkeurige en volledige informatie dan kan het lonen om dit te doen.

Groene investeringen

Een aparte soort renovatieleningen die je niet altijd online zal kunnen simuleren en die vaak een betere prijs kennen, zijn de groene renovatieleningen. Deze zijn van toepassing op alle groene investeringen die je wenst te doen. Niet elke bank of leenkantoor biedt dit type financiering aan waardoor ze vaak uit het oog verloren worden. Dat is bijzonder jammer, want ze kunnen je heel wat euro’s besparen.

Beste Belgische aanbieders

Leningen van 500 euro tot 50.000 euro JKP: van 9,95%
Vraag Nu Lening Aan
Ideaal om uw nood aan geldelijke middelen te financieren.JKP: vanaf 4,58%
Vraag Nu Lening Aan

Cofidis is één van de grootste aanbieders met meer dan een half miljoen klanten.
JKP vanaf 5,90%
Vraag Nu Lening Aan