Renovatielening

RenovatieleningEen renovatielening is een lening die kan worden afgesloten met als specifiek doel het renoveren van uw woning. Mensen die er voor kiezen om een nieuw huis te kopen waarvan men weet dat het nodig dient gerenoveerd te worden kiezen er bij voorkeur eerder voor om de meerprijs van de renovatiewerken op te laten nemen in hun hypothecaire lening. Dit is immers nog steeds de eenvoudigste en vooral goedkoopste oplossing.

Wanneer u een bepaalde woning wenst te renoveren die u reeds lange tijd in bezit heeft kunt u echter kiezen uit verschillende mogelijkheden:

– Het is bijvoorbeeld mogelijk om het kapitaal dat u reeds heeft afgelost van uw hypothecaire lening terug op te vragen. Op deze manier heeft u meteen wat extra geld ter beschikking om de nodige werkzaamheden uit te voeren. Let wel, het opnieuw opnemen van een afgelost bedrag wordt aanzien als een nieuwe lening met aldus eveneens een nieuwe rentevoet. In bepaalde gevallen worden er ook opnieuw notariskosten in rekening gebracht.

gunstigtariefrenovatielening

– U kunt er echter ook voor kiezen om een renovatielening af te sluiten zonder hypotheek. Deze kredietvorm is vooral interessant voor mensen die hun huis wensen te renoveren en de kostprijs van de renovatie op korte termijn terug kunnen betalen. Gelieve er wel rekening mee te houden dat er voor het afsluiten van een renovatielening een factuur dient te worden voorgelegd.

– De derde en laatste mogelijkheid geldt uitsluitend voor mensen die er voor kiezen om te investeren in groene energie. In dit geval kunt u immers kiezen voor een speciale energielening waarbij u niet alleen kunt genieten van een lage rente, maar ook nog eens een deel van de kostprijs krijgt terugbetaald door middel van allerhande premies en belastingvoordelen. In dit geval dient u de lening ook niet te laten beschrijven door een notaris wat u een aanzienlijke hoeveelheid kosten uitspaart. Tot slot is het bij een energielening mogelijk om het volledige factuurbedrag, aldus inclusief BTW, te lenen.