occasion1Ben je op zoek naar een autolening voor een tweedehandswagen, dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden. Eerst en vooral is het handig om een idee te hebben van het budget dat je kunt besteden. Daarnaast is het ook handig om te weten hoe lang je erover gaat doen om het krediet terug te betalen en welke kosten erbij komen kijken. Ten slotte wil je wellicht ook een zicht hebben op je maandelijkse afbetalingen. Deze kom je te weten wanneer je de simulatie voor je autokrediet voor een tweedehandswagen maakt. De eenvoudigste manier om van start te gaan, is een overzicht te maken van al je inkomsten en vaste kosten. Zo kun je snel bepalen wat je maandelijks over houdt om aan een wagen te geven.

Starten met de simulatie van je autolening

Online zijn er heel wat tools te vinden die je toelaten om in enkele simpele stappen de autofinanciering voor je tweedehandswagen te berekenen. Je kunt vertrekken vanuit een maandelijks bedrag of vanuit het totaalbedrag. Afhankelijk van je keuze, krijg je het andere bedrag te zien in functie van de gekozen betaaltermijn. Ook het jkp komt meestal dadelijk in beeld. Starten vanuit het maandelijkse bedrag is het meest aangeraden omdat je dit zelf het makkelijkste kunt bepalen. Je weet dan in enkele eenvoudige klikken in welke prijsklasse je tweedehandswagen zich mag bevinden. Hou er rekening mee dat er een verschil is als de wagen meer of minder dan twee jaar oud is. Bij wagens die minder dan twee jaar oud zijn, is er meestal de mogelijkheid om een goedkopere krediet af te sluiten.

JKP

Aanbieders vergelijken dankzij de simulatie van je autolening

De simulatie van een autokrediet voor een tweedehandswagen laat je toe om verschillende kredieten met elkaar te vergelijken. Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je steeds hetzelfde totaalbedrag invoert en dezelfde termijn. De financiering die je in dat geval het laagste maandelijkse bedrag laat zien, is tevens de goedkoopste. Daarna kun je ook kijken naar zaken zoals service, snelheid waarmee de financiering afgesloten kan worden en mogelijkheden voor een snellere terugbetaling indien gewenst. Ook de optie om het krediet online af te sluiten, kan een groot voordeel zijn. Sommige kredietverstrekkers staan erop dat je een afspraak op kantoor maakt, maar dit is lang niet altijd een noodzaak. Wanneer je weinig tijd hebt, ben je gebaat bij een kredietverstrekker waarbij alles via de computer of telefoon geregeld kan worden. Elke kredietaanbieder heeft een website waar je vrijblijvend de simulator kunt gebruiken. Wilt u meer informatie, bezoek dan eens de website van:

Mozzeno