Geld lenen zonder bank

Particulieren stellen zich steeds vaker de vraag welke mogelijkheden er bestaan om buiten een bank om geld te lenen. Banken mogen dan wel betrouwbaar zijn, het zijn en blijven bedrijven die winst moeten maken. Het is vanzelfsprekend dat de winstmarge bij de ene bank al wat hoger ligt dan bij de andere.

Redenen

Toch zijn er verschillende redenen om buiten een bank om geld te lenen:
– een te hoge rente
– er wordt geen lening toegestaan door de bank
– de looptijd van de kredietaanvraag
– het niet willen verstrekken van private gegevens

Waar

Bovenstaande redenen bieden u een overzicht van waarom particulieren er soms voor kiezen om niet bij een bank te lenen, maar waar kunnen ze dan wel lenen?
– bij een particulier
– bij familie, vrienden of kennissen
– bij uw werkgever
– bij een pandjeshuis
– koop op afbetaling

Als u toch bij een bank wilt lenen kijk dan eens bij Mozzeno

Wilt u meer informatie dan bezoek de website van de Mozzeno

Lenen bij een onbekende particulier

Geld lenen bij een onbekende particulier is vrij eenvoudig mogelijk door gebruik te maken van de mogelijkheden van diverse vraag en aanbod websites. Het spreekt voor zich dat u er rekening mee dient te houden dat geld lenen bij een onbekende particulier kosten met zich meebrengt. Niemand zal immers zomaar geld uitlenen aan een onbekende zonder er iets voor in ruil te krijgen. Daarbij dient u er eveneens rekening mee te houden dat de onbekende particulier waarschijnlijk de nodige ervaring heeft in het verstrekken van kredieten en u niet. Hierdoor is de kredietverstrekker in het voordeel. Let ook op dat u op deze manier niet wordt opgelicht. Er zijn heel wat mensen die ten einde raad geld willen lenen bij een onbekende particulier, maar aan het einde van de rit veel geld verliezen. Deze vorm van geld lenen wordt dan ook eigenlijk gewoon afgeraden.

Lenen bij familie, vrienden of kennissen

Het is wel interessant om een lening af te sluiten bij familie, vrienden of kennissen. Deze mensen kent u immers waardoor er een bepaald vertrouwen bestaat. Let wel, wees in dit geval altijd eerlijk over de reden van de lening en zet de voorwaarden bij voorkeur op papier. Zo ontstaan er nooit misverstanden.

Bij uw baas of werkgever

Geld lenen kan ook door een voorschot te vragen op uw loon. Uw werkgever zal dit waarschijnlijk wel willen toestaan en zal de volgende maanden telkens een stukje van uw loon inhouden. Op deze manier is iedereen er zeker van dat het geleende bedrag ook wordt terugbetaald.

Bij een pandhuis

Geld lenen bij een pandhuis is een mogelijkheid voor mensen die over een bepaald onderpand beschikken. Het voordeel van een pandjeshuis is dat u snel uw geld krijgt, maar het nadeel is wel dat de rente er veelal hoger ligt dan wanneer u bij de bank zou gaan lenen. U kunt ook nooit de volledige waarde van het onderpand lenen.

Koop op afbetaling

U kunt er ook voor kiezen om een goed te kopen op afbetaling. In dit geval zult u in één keer 15 procent van het aankoopbedrag moeten betalen waarna u vervolgens gedurende ettelijke maanden het resterende bedrag aflost. Het spreekt voor zich dat er ook op een koop op afbetaling intresten worden berekend.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet