Groene Lening

Groene leningEen groene lening is een lening welke kan worden afgesloten door mensen die van plan zijn om te investeren in “groene toepassingen”. Denk hierbij aan groene energievormen, maar ook aan isolatie, etc. Bij een groen krediet heeft u als kredietnemer het voordeel dat u kunt lenen tegen een uiterst scherp tarief. De overheden en de financiële wereld willen met behulp van de groene leningen investeerders in milieuvriendelijke systemen of toepassingen immers ondersteunen. Omwille van deze reden heeft men er dan ook voor gekozen om de rente op een groen krediet zo laag mogelijk te houden.

Mozzeno is een aanbieder van groene leningen met aantrekkelijke tarieven.
Meer informatie en bezoek Mozzeno.

Groene Lening voorwaarden:

Wat zijn de voordelen van een groene lening?

Wanneer u een groene lening afsluit krijgt u grote financiële voordelen van de Belgische overheid. Doordat de overheid in België een groot deel van uw interesten betaald, maar u ook subsidieert middels een belastingvoordeel op uw jaarlijkse inkomstenbelasting aangifte.

Omdat u met veel energie besparende en duurzame investeringen financieel een jaarlijkse besparing maakt, kan dit in combinatie met de goedkope groene lening een positief rendement opleveren op uw geleende geld. Een extra bijverdienste dus.

De overheid neemt bij een groene lening die voldoet aan de voorwaarden 1,5% van de interest ten laste. Bovendien krijgt u een belastingvermindering van 40% van de betaalde intresten, na aftrek van de intrestbonificatie. Daar door heeft u een laag Jaarlijkse kosten percentage.

Bij welke investeringen heeft u recht op de gunstige voorwaarden van een groene lening?

  • Zonnepanelen of een zonneboiler
  • Warmtepomp
  • Thermostatatische kranen of een klokthermostaat
  • Onderhoud of vervanging verwarmingsketel
  • Dak-, muur- en vloer, (dubbele) beglazingisolatie

Bij het afsluiten van een groene lening dient u ook een bewijsstuk (bijvoorbeeld de factuur en bijlage) aan de kredietgever te overleggen. Zodat de kredietgever met zekerheid kan stellen dat de groene lening juist wordt besteed.

Wat kan de omvang van de groene lening zijn?

De groene lening moet ten minste 1250 euro en mag maximaal 15.000 euro bedragen.  Deze bedragen gelden per jaar, per woning en per kredietnemer.

Hoe werkt het met mijn belasting aangifte?

Bij het invullen van de belastingaangifte dient u  de passende codes in te vullen. De kredietgever zal u daar bij helpen met de nodige informatie en brochures. De documenten ontvangen van de kredietgever dient u te bewaren zodat de Belastingdienst deze eventueel kan opvragen.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet