Rentevoet

RentevoetWanneer u een krediet wenst af te sluiten is het zeer belangrijk om rekening te houden met de rentevoet welke op dat krediet wordt aangerekend. De rentevoet mag op het eerste zicht dan wel een klein bedrag vertegenwoordigen. Wanneer we het op jaarbasis gaan bekijken is dat vaak niet meer het geval. Het verschil tussen een variabele en een vaste rentevoet kan bijvoorbeeld aanzienlijk hoger liggen dan u in eerste instantie zou verwachten. Bij een vaste rentevoet mag u dan wel beschermd zijn tegen eventuele verhogingen van de rentevoet, u kunt niet genieten van eventuele verlagingen. Door te kiezen voor een vaste rentevoet kiest u wel voor zekerheid en dat is voor de meeste kredietnemers het belangrijkste.

Rentevoet berekenen

Hou er naast bovenstaande ook rekening mee dat de rentevoet op twee manieren berekend kan worden. In eerste instantie kan de rentevoet bijvoorbeeld berekend worden aan de hand van het volledige door u geleende bedrag, maar het is eveneens mogelijk om de rentevoet te berekenen op het nog openstaande bedrag. Ook deze keuze kan een grotere invloed hebben op de kostprijs van uw krediet dan u in eerste instantie zou verwachten.

Tenslotte doet u er eveneens goed aan om de rentevoeten bij verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. De rentevoet kan bij kredietverstrekker A immers op een bepaald krediet aanzienlijk verschillen met de rentevoet bij kredietverstrekker B. Om de optimale rentevoet van persoonlijke leningen te weten te komen kunt u als vanzelfsprekend eveneens gebruikmaken van ons overzicht met Persoonlijke Leningen.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet