ecowagenHet milieu blijft een hot item en op gebied van wagens is dat niet anders. Vooral nu heel wat gezinnen over meer dan een wagen beschikken, is het belangrijk dat deze wagens zo ecologisch mogelijk zijn. Een lage CO2 uitstoot en een eco-stop zijn maar het begin van de vele mogelijkheden om wagens milieuvriendelijker te laten maken. Dat het gebruik van een eco-wagen gestimuleerd wordt, merk je ook aan de autolening voor de eco-wagen. Deze kent bij de meeste financiële instellingen een lager jkp dan de financiering voor een nieuwe of tweedehandswagen die niet ecologisch is. Een heel lage rentevoet behoort tot de mogelijkheden. Reden genoeg om het aanbod eco-wagens eens grondig uit te pluizen.

De juiste autolening voor de eco-wagen zoeken

Ben je van plan om een eco-wagen te kopen, dan loont het om uit te zoeken welke kredietverstrekker een autolening eco-wagen aanbied. Dit doe je door na te gaan waar je een autokrediet kunt afsluiten. Deze leningen gaan vaak gepaard met een lager jkp waardoor deze heel wat goedkoper uitvalt dan je zou verwachten. Een boost voor het budget dat je kunt besteden of een verlaging van de maandelijkse kosten die je had voorzien zijn hier het resultaat van. Om te weten welke autolening voor een eco-wagen het gunstigste is, dien je eerst een idee te hebben van het totaalbedrag dat je wilt lenen en de termijn waarop je dit gaat terugbetalen. Vervolgens kun je de verschillende eco-leningen vergelijken door simulaties uit te voeren waarbij je steeds dezelfde parameters gebruikt.

gunstijkpautolening

Vraag raad en advies

Voor je een autolening voor een eco-wagen gaat simuleren, is het nuttig om eerst na te gaan aan welke voorwaarden je wagen moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. Met deze specificaties kun je vervolgens naar de garage stappen om een overzicht te krijgen van de wagens die je kunt kopen. Deze voorwaarden kunnen verschillen per kredietverstrekker. Binnen het gamma eco-wagens zijn er voertuigen in verschillende prijsklassen te vinden. Ook is er vaak een verschil tussen een lening voor een nieuwe en voor een tweedehands eco-wagen. Allemaal informatie die je idealiter verzameld voor je aan het rekenen gaat. Je kunt vervolgens een afspraak maken in het kantoor van de kredietverstrekker voor advies op maat of online de website bezoeken en gaan simuleren. Probeer het eens uit en doe er uw voordeel mee.