bulletkrediet1Het bullet krediet is een hypothecair krediet waarbij je enkel intresten betaalt gedurende de looptijd van het krediet en de ontleende som pas na het verlopen van die periode. Dit krediet is vooral interessant voor mensen die verwachten dat hun inkomen aanzienlijk zal stijgen en of die een grote som geld zullen verwerven binnen deze periode. Ook oudere mensen die hun levensverzekering uitgekeerd zullen krijgen aan het einde van de termijn, kunnen voor een bullet krediet kiezen.

Voordelen van het bullet krediet.

Het grootste voordeel van het bullet krediet zijn de zeer lage maandlasten die op deze manier verkregen kunnen worden. Doordat er enkel intresten betaald moeten worden, zal de maandelijkse last aanzienlijk kleiner zijn dan bij een gewoon hypothecair krediet. Bovendien is er ook nog sprake van ingaven in de belastingen indien een minimumbedrag behaald wordt, waardoor het bullet krediet helemaal interessant wordt.

Nadelen van het bullet krediet

Het grootste nadeel van het bullet krediet is het risico dat dit met zich meebrengt. Indien je aan het einde van de rit niet over de ontleende som beschikt, zal je eigendom al snel in beslag genomen worden. Je moet dus wel zeker zijn dat je de gelden op tafel zult kunnen leggen wanneer de termijn afgelopen is. Op zich niet zo’n probleem wanneer je een grote geldsom verwacht, maar het blijft altijd een beetje koffiedik kijken. Daarnaast zal niet elke kredietverstrekker snel een bullet krediet toelaten omwille van deze onzekerheid. Je zal aan heel wat voorwaarden moeten voldoen om in aanmerking te komen en de nodige bewijsstukken moeten voorleggen.

Bullet krediet tegenover hypothecaire lening

Beide kredieten hebben de aankoop van een woning als doel. Bij het bullet krediet betaal je enkel de intresten gedurende de looptijd en aan het einde het ontleende bedrag, bij een gewone hypothecaire lening betaal je beiden, maar ben je op het einde van de rit de rechtmatige eigenaar van je woning.

Beste Belgische aanbieders

Laagste rente voor persoonlijke lening van 500 tot 5000 euro !JKP: vanaf 4,50%
Vraag Nu Lening Aan
Ideaal om uw nood aan geldelijke middelen te financieren.JKP: vanaf 4,31%
Vraag Nu Lening Aan

Cofidis is één van de grootste aanbieders met meer dan een half miljoen klanten.
JKP vanaf 3,99%
Vraag Nu Lening Aan