doorlopend krediet1Een doorlopend krediet is een lening die geen einde kent. Dit wil zeggen dat een bedrag wordt vrijgemaakt dat je kan gebruiken en waar je natuurlijk maandelijks een deel van moet terugbetalen. Maar het deel dat je terugbetaalt , kan je de maand erop gewoon terug gebruiken indien je dat wilt. Bovendien wijzigt je maandelijkse betaling per maand in functie van het ontleende bedrag en is dit dus geen vast gegeven. Er is een minimumbedrag bepaald dat je betaald vanaf het ogenblik dat je iets opneemt en je weet wat de maximale som zal zijn. Deze geldt enkel wanneer je het volledige bedrag opneemt. De maandelijkse premie is een percentage van het gebruikte bedrag. Gebruik je dus niets, dan betaal je niets. Een doorlopende lening blijft bestaan zolang je het niet zelf afsluit (na volledige terugbetaling) of wanneer de kredietverstrekker het stopzet omwille van betaalproblemen.

kredietlimiet bij de bank

Ook bij de bank kan je een vorm van krediet toegewezen krijgen. Soms is dit op aanvraag, maar bij een heleboel banken wordt het krediet je toegewezen wanneer je een bepaalde tijd klant bent of zelfs bij het openen van je rekening. Het krediet bij de bank is een limiet die je onder nul kan gaan met je rekening. Hiervoor betaal je natuurlijk wel een intrest, maar meestal in deze zeer voordelig. Uitzonderlijk betaal je niets, maar dan is de limiet meestal niet erg hoog. Daarnaast heeft elke bank zijn eigen regels wat de terugbetaling betreft. Soms moet je ervoor zorgen dat je maandelijks minstens één dag positief staat, bij andere banken krijg je hier drie maanden de tijd voor. Ligt de limiet lager dan je inkomsten, dan ben je er zeker van dat dit zelfs bij volledige opname geen probleem vormt. Anders wordt het natuurlijk oppassen geblazen. Wanneer je te lang in het rood blijft, behoudt de bank zich immers het recht om je rekening tijdelijk te blokkeren.

kopen op krediet

Nog een kredietvorm is de aankoop op krediet. Deze kredietvorm lijkt het meeste op de persoonlijke lening, maar er zijn toch wezenlijke verschillen. Zo zal een persoonlijke lening altijd relatief duur zijn terwijl een aankoop op krediet soms heel goedkoop is.  Doordat de winkelier aan je verdient bij een aankoop, zal hij gunstige tarieven aanbieden op zijn kredieten. Het geld krijgt hij dan misschien laten, maar anders was er vaak niet eens een verkoop geweest. Wil je kopen op krediet dan is het raadzaam je loonbrieven alvast mee te nemen voor je naar de winkel gaat. Deze zal je nodig hebben om je inkomsten te bewijzen en een krediet toegewezen te krijgen./Cofidis-Persoonlijke-lening

Kredietkaart

De meest gekende en meest gebruikte vorm van krediet is de kredietkaart. Er bestaan kredietkaarten waarbij je maandelijks de volledige som die je hebt opgebruikt moet terugbetalen en kredietkaarten die handelen volgens het principe van het lopende krediet. Het unieke aan de kredietkaart is dat je er nagenoeg overal en alles mee kunt betalen en dit in binnen- en buitenland. Vooral wie vaak op reis gaat of veel spullen online koopt, is zeker gebaat met een kredietkaart. Soms is het zelfs het enige aanvaarde betaalmiddel om een aankoop te kunnen doen. Ook bij kredietkaarten variëren de tarieven per aanbieder.

Beste Belgische aanbieders

Laagste rente voor persoonlijke lening van 500 tot 5000 euro !JKP: vanaf 4,50%
Vraag Nu Lening Aan
Ideaal om uw nood aan geldelijke middelen te financieren.JKP: vanaf 4,31%
Vraag Nu Lening Aan

Cofidis is één van de grootste aanbieders met meer dan een half miljoen klanten.
JKP vanaf 3,99%
Vraag Nu Lening Aan