Hello Bank is de eerste bank die volledig mobiel is. Dit wil zeggen dat je al je verrichtingen via een app op je gsm of tablet kunt uitvoeren. Een rekening openen doe je online. Je hoeft dus niet langs te gaan in een kantoor of een makelaar te zoeken. Dit maakt Hello Bank de bank bij uitstek voor iedereen die toekomstgericht wilt bankieren. Naast de gratis basisproducten zoals een courante rekening en spaarrekening biedt Hello Bank verschillende andere diensten aan op maat van zijn mobiele klanten.

De gratis basisdiensten

Bij Hello Bank begint alles met een gratis courante rekening. Eens je deze hebt geopend kun je al je transacties via een mobiel toestel uitvoeren door middel van een app. Om het zijn klanten nog makkelijker te maken, krijg je de keuze tussen het gebruik van een paswoord of van een kaartlezer. Dit is vooral handig voor mensen die niet steeds een kaartlezer wensen mee te zeulen en toch altijd snel toegang willen tot hun rekening. Eens de courante rekening geopend is, kun je gratis diensten toevoegen zoals een spaarrekening, easy transfer of een premium spaarrekening.

Extra diensten

Naast de basisdiensten biedt Hello Bank haar klanten verschillende extra diensten aan onder voorbehoud van aanvaarding van je dossier. Eerst en vooral is er de fysieke of virtuele prepaid card. Deze kaart werkt als een bankkaart met dat verschil dat je er vooraf een bedrag op overmaakt. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld je kinderen een budget per maand wilt geven of een vast bedrag per maand opzij wilt zetten voor kosten zoals eten, benzine en dergelijke meer.

Een tweede extra dienst is de kredietkaart van Hello Bank. Deze werkt zoals iedere kredietkaart en laat je toe online bestellingen te plaatsen, betalingen uit te voeren in binnen- en buitenland en geld af te halen aan bankautomaten. Het opgebruikte bedrag betaal je nadien terug zodat het saldo van je kredietkaart weer op nul komt te staan. Handig wanneer je vandaag je vakantie wilt boeken en je loon pas binnen een week op de rekening komt te staan.

Hello Bank alle projectenNaast de kaarten biedt Hello Bank ook nog de mogelijkheid tot het afsluiten van diverse leningen of een kredietlijn die in schijven terugbetaald kan worden. De rentevoet die je moet betalen, wordt in functie van het doel van je lening bepaald.

Ten slotte is er een verzekering die je kunt afsluiten om je te beschermen wanneer je mobieltje wordt gestolen en iemand anders dus toegang heeft tot je Hello Bank app.