Een persoonlijke lening is een geldlening die is bedoeld voor persoonlijke uitgaven. Deze leningen worden gewoonlijk gegeven door een bank of een andere financiële instelling. De persoonlijke leningen kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan doeleinden, zoals het kopen van een auto, het financieren van een verbouwing of het maken van een aankoop die je anders niet zou kunnen betalen. Een persoonlijke lening simulatie is een online tool die je kan gebruiken om verschillende soorten leningen te vergelijken. Je kan de tool gebruiken om verschillende leningen te vergelijken op basis van verschillende criteria, zoals rente, looptijd, aflossingsbedrag en maandelijkse lasten. De tool geeft je ook inzicht in de kosten van de lening, zodat je weet wat je maandelijks kwijt bent aan rente en aflossing.

Hoeveel kan ik lenen met een persoonlijke lening?

De maximale hoogte van een persoonlijke lening hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw inkomen, je maandelijkse uitgaven en jouw kredietwaardigheid. In het algemeen kan je geld lenen van ongeveer € 500 tot ongeveer € 50.000 met een persoonlijke lening.

Hoeveel zal een persoonlijke lening kosten?

De kosten van een persoonlijke lening hangen af van de hoogte van de lening en de rente die je betaalt. In het algemeen zal je ongeveer 4% tot 20% rente moeten betalen op jouw lening, afhankelijk van de huidige rentevoeten, het bedrag dat je leent en de looptijd van je lening. Dit betekent dat je ongeveer € 1.000 tot € 2.000 rente zal moeten betalen op een lening van € 10.000. De kosten hiervan kan je controleren via een persoonlijke lening simulatie.

Is er een minimum of maximum looptijd voor een persoonlijke lening?

De minimale looptijd voor een persoonlijke lening is gewoonlijk 12 maanden. Dit betekent dat je de lening in 12 maanden of minder moet terugbetalen. De maximum looptijd voor een persoonlijke lening is gewoonlijk 120 maanden. Dit betekent dat je de lening in 10 jaar of minder moet terugbetalen.

Een persoonlijke lening aanvragen via een simulatie

Een persoonlijke lening simulatie laat je zien hoeveel je kwijt zou zijn aan rente en aflossing op basis van de looptijd en het bedrag dat je leent. Je vult de gewenste gegevens in op de website van de aanbieder, en je ontvangt direct een berekening. Dit geeft jou een eerste indicatie van de kosten, en je kan vervolgens beslissen of je een offerte aanvraagt.

Als je een lening wilt aanvragen, kan je terecht bij een bank of kredietverstrekker. Er zijn verschillende soorten kredietverstrekkers, dus je moet een beetje onderzoek doen om de beste optie voor jou te vinden. Je kan hiervoor verschillende websites bezoeken van kredietverstrekkers zoals Cofidis, Mozzeno en Santander. Als je een bank of kredietverstrekker vindt die jou een lening kan geven, moet je ervoor zorgen dat je de voorwaarden goed leest. Je wilt namelijk niet vast komen te zitten aan een lening met een te hoge rente of een looptijd die te lang is.

De voorwaarden nalezen

Als je alles goed hebt uitgezocht, kan je online een simulatie doen van de lening. Dit is erg handig, want zo weet je precies wat de kosten zijn en hoeveel je maandelijks moet terugbetalen. Merk op dat, als je de lening in 12 maanden of minder moet terugbetalen, je meestal een hogere rente betaalt. Dit komt omdat de kredietverstrekker minder zeker is van het feit dat je de lening daadwerkelijk kan terugbetalen. Als je besluit om een lening aan te vragen, moet je ervoor zorgen dat je alles goed uitzoekt. Dit is erg belangrijk, want zo weet je zeker dat je de beste lening vindt en dat je niet vast komt te zitten aan ongunstige voorwaarden.

Een vergelijking van een simulatie bij 3 kredietverstrekkers

De rente, de looptijd, het aflossingsbedrag en de maandelijkse lasten zijn allemaal belangrijke criteria om mee te nemen in jouw beslissing over de aanschaf van een nieuwe persoonlijke lening. Met een online simulatie kan je snel en eenvoudig de verschillende scenario’s uitproberen om te zien wat het beste voor jou werkt. Je kan je maandelijkse aflossingen simuleren en je totale rentekosten berekenen op je persoonlijke lening. Dit alles helpt je om beter te bepalen welke lening voor jouw persoonlijke situatie het beste is.

Waar kan je het beste geld lenen voor een persoonlijke lening?

Wij vergelijken 3 kredietverstrekkers met elkaar via een persoonlijke lening simulatie, als we een bedrag van 25.000 euro zouden lenen en we dit bedrag zouden afbetalen op een looptijd van 84 maanden. Dit betekent dat we het bedrag willen terugbetalen over een periode van 7 jaar. Let wel op dat dit een

Een voorbeeld van de simulatie bij Cofidis

Cofidis persoonlijke lening simulatie

We doen een simulatie op de website van Cofidis. Hierbij kiezen we voor een bedrag van 25.000 euro, hetgeen je gemakkelijk kan instellen via de schuifbalk. We kiezen vervolgens voor een aflossing van 84 maanden. Meteen wordt duidelijk dat we elke maand 396,54 euro moeten afbetalen, met een rente van 8,90%. In totaal komt dit op een bedrag van 33.308,91 euro dat we in totaal zullen betalen aan Cofidis. Dit betekent meteen dat we 8.308,91 euro kosten zullen moeten betalen, bovenop het bedrag dat we zouden lenen.

We komen dus op volgende samenvatting bij een persoonlijke lening simulatie via Cofidis:

 • Bedrag om te lenen: 25.000 euro
 • Looptijd: 84 maanden
 • Maandelijks aflossingsbedrag: € 396,54
 • Jaarlijks kostenpercentage (JPK): 8,90 %
 • Totaal bedrag om terug te betalen: € 33.308,91
 • Kosten voor deze lening: € 8.308,91

Doe hier je lening simulatie bij Cofidis

Een voorbeeld van de simulatie bij Mozzeno

Mozzeno persoonlijke lening aanvraag online

De volgende simulatie die we uitvoeren, is op de website van Mozzeno. Wat hier meteen opvalt, is dat de simulatie minder gegevens weergeeft dan Cofidis. Je kan namelijk niet zien aan welke rentevoet je zal kunnen lenen. In plaats hiervan, zie je een marge tussen 2 rentevoeten. De definitieve rentevoet ontvang je pas wanneer je aanvraag is ingediend.

We komen op onderstaande samenvatting bij de simulatie van een persoonlijke lening via Mozzeno:

 • Leenbedrag: 25.000 euro
 • Duur van de afbetaling: 84 maanden
 • Maandelijks bedrag om af te lossen: een bedrag tussen € 357,81 en € 399,57
 • Jaarlijks kostenpercentage (JPK): een percentage tussen 5,51% en 9,15%
 • Totaal bedrag om terug te betalen: een bedrag tussen € 30.056,04 en € 33.563,88
 • Kosten voor deze lening: een bedrag tussen € 5.056,04  en € 8.563,88

Doe hier je lening simulatie bij Mozzeno

Een voorbeeld van een persoonlijke lening simulatie bij Santander

Santander persoonlijke lening aanvraag

Tenslotte gebruiken we de persoonlijke lening simulator op de website van Santander. Hier is meteen duidelijk dat we een hoger bedrag zullen moeten betalen voor een geldbedrag van 25.001 euro. Dit maakt dat we meer zullen moeten terugbetalen dan bij Cofidis en Mozzeno. In onze persoonlijke lening simulatie is Santander dus de duurste kredietverstrekker. Echter kan dit bij andere bedragen anders zijn, of op andere ogenblikken. Daarom doe je er goed aan om altijd verschillende simulaties uit te voeren, om tenslotte de goedkoopste kredietverstrekker te nemen.

Bij Santander komen we op volgend resultaat als we de lening simulator uitvoeren voor een bedrag van 25.001 euro aan een looptijd van 84 maanden.

 • Bedrag: 25.001 euro
 • Aantal maanden om de lening af te betalen: 84 maanden
 • Het bedrag om elke maand af te lossen: € 409
 • Jaarlijks kostenpercentage (JPK): 9,95 %
 • Het bedrag dat in totaal zal worden terugbetaald: € 34.348,44
 • De kosten die bij deze lening betaald moeten worden: € 9.348,44

Doe hier de lening simulatie op de website van Santander

Hoe komt een persoonlijke lening simulatie tot stand?

Een persoonlijke lening simulatie komt tot stand door verschillende factoren in aanmerking te nemen. Deze factoren zijn onder andere het bedrag dat je wilt lenen, de looptijd van de lening, en je maandelijkse inkomen. Als je alle relevante informatie hebt verzameld, kan je deze invoeren in een lening calculator. Dit is een online tool waarmee je kan berekenen welke rente je moet betalen, en hoe lang je de lening moet aflossen. De lening calculator zal ook een maandelijks aflossingsbedrag berekenen.

Online een persoonlijke lening simulatie doen

Als je op zoek bent naar een goede aanbieder voor een persoonlijke lening, kan je het beste eerst online een simulatie doen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kan je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Bij het aanvragen van een lening is het belangrijk om goed na te denken over de grootte van het bedrag dat je wilt lenen. Denk ook goed na over de looptijd van de lening. Het is namelijk zo dat, hoe langer de lening loopt, hoe meer je in totaal gaat betalen. Kijk daarom goed naar de verschillende voorwaarden en kies vervolgens de aanbieder die het beste bij je past. Wanneer je op zoek bent naar een manier om geld te lenen voor een aankoop of om een schuld af te lossen, is het handig om online een persoonlijke lening simulatie te doen. Online kan je altijd gemakkelijk en snel een persoonlijke lening simulatie doen.

Verschillende opties bij een lening simulatie

Als je een persoonlijke lening simulatie doet, krijg je inzicht in de verschillende opties die je hebt en de kosten die hieraan verbonden zijn. Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten die je zal betalen, want dit heeft invloed op de hoogte van de maandelijkse aflossingen. Deze aflossingen moeten natuurlijk in de mogelijkheden liggen bij jouw maandelijkse inkomsten.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de looptijd van de lening. Dit is de periode waarin je de lening moet afbetalen. Hoe langer de looptijd, hoe lager de maandelijkse aflossing. Maar houd er rekening mee dat je in totaal meer betaalt als je de lening over een langere periode afbetaalt. Je kan online een persoonlijke lening simulatie doen bij verschillende aanbieders. Bij Cofidis, Mozzeno en Santander kan je bijvoorbeeld snel en eenvoudig een persoonlijke lening simulatie doen.

Als je online een lening simulator gebruikt, is dit erg gemakkelijk. Dit is handig als je snel een indicatie wilt hebben van wat een lening jou gaat kosten. Je kan bij deze aanbieders meestal terecht voor verschillende soorten leningen, zoals een doorlopend krediet, een persoonlijke lening, een studielening, of nog een andere soort lening. Bovendien is een lening simulatie gratis en volledig vrijblijvend. Als je een lening simulatie uitvoert, ben je niet verplicht om een lening af te sluiten.

Hoe gaat een persoonlijke lening simulatie in zijn werk?

Een persoonlijke lening simulatie is een manier om te bepalen wat jouw maandelijkse aflossingen en totale kosten van een lening zullen zijn. Je kan verschillende scenario’s uitproberen om te zien wat het beste bij jouw budget en je doelen past. De meeste simulatoren zullen jou vragen om de volgende informatie in te voeren:

 • Het bedrag dat je wilt lenen
 • De looptijd van de lening, in maanden uitgedrukt
 • De jaarlijkse percentage rente, of gekend als jaarlijkse kostenpercentage (JKP)

Sommige simulatoren bieden ook de mogelijkheid om extra informatie in te voeren, zoals jouw maandelijkse uitgaven en inkomsten, om een meer realistische simulatie te kunnen maken. Na het invoeren van deze informatie, zal de simulator een aantal verschillende scenario’s uitspelen om te bepalen wat jouw maandelijkse aflossingen en totale kosten van de lening zullen zijn. Door verschillende scenario’s te proberen, kan je een goed beeld krijgen van wat je maandelijkse aflossingen en totale kosten van de lening zullen zijn. Dit kan u helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over welke lening het beste bij jouw budget en je doelen past.

Een lening kost geld

Uit onze simulaties van 3 kredietverstrekkers is het meteen duidelijk dat een lening aanzienlijk wat geld kost. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening, komt toch nog een tamelijk hoog bedrag kijken bij de afbetalingen. Een lening kost dus geld, dat is een belangrijke factor om in gedachten te houden wanneer je overweegt om een ​​lening aan te vragen. Als je een lening aangaat, moet je er ook voor zorgen dat je de afbetalingsvoorwaarden begrijpt en dat je in staat bent om de lening op tijd terug te betalen. Anders kan dit leiden tot problemen, zoals een verhoogde rente, boetes en extra kosten. Als je geld wilt lenen, moet je de lening dus met rente en kosten terugbetalen. Als je toch besluit om geld te lenen, let er dan op dat je een aantal dingen in gedachten houdt:

 • Wees realistisch over het bedrag dat je kan lenen. Het is beter om een ​​kleine lening te nemen die je gemakkelijk kan afbetalen, in plaats van een grotere lening die je misschien niet kan afbetalen.
 • Bekijk de verschillende parameters voordat je een lening aangaat. Let bijvoorbeeld op de rente, de looptijd, de aflossingsvoorwaarden en de boetes.
 • Wees voorzichtig met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, is dat waarschijnlijk ook zo.

Bij het kiezen van de geschikte leningsaanbieder, moet je volgende opties overwegen:

 • Rentepercentage: hoe hoger het rentepercentage, hoe duurder de lening zal zijn in de loop van de tijd. Kies voor een lening met een zo laag mogelijk rentepercentage.
 • Aflossingsvoorwaarden: let goed op de aflossingsvoorwaarden voordat je een lening aangaat. Sommige leningen verhogen het rentepercentage als je niet op tijd aflost, dus wees voorzichtig.
 • Boetes: Sommige leningen komen met boetes, bijvoorbeeld als je de lening vroegtijdig afsluit. Lees het contract goed door voordat je tekent om te zien of er boetes in staan.

Tenslotte is het erg belangrijk om voldoende tijd te nemen aan het kiezen van de juiste leningsaanbieder. Wij kunnen jou alvast Cofidis, Mozzeno en Santander aanbevelen!