computer3Een simulatie voor je autolening gebruiken,  doe je online. Zo heb je de tijd en ruimte om rustig al je parameters in te stellen en te wijzigen zo vaak je maar wilt. Je kunt eenvoudig op zoek gaan naar de financiering die het beste bij je past. Tal van financiële instellingen bieden de mogelijkheid aan een simulatie online uit te voeren. Je hoeft zelf geen complexe berekeningen te maken wanneer je een van de vele tools gebruikt. Wanneer je weet hoeveel je wilt lenen, wat je maximaal per maand kunt spenderen en op welke termijn je dat wilt doen, heb je alles bij de hand om aan het simuleren te gaan.

Hoeveel kan ik lenen voor mijn auto?

De maandelijkse vast kosten die je hebt, morgen ongeveer een derde van je inkomen bedragen. Dit zijn kosten zoals je huur of hypotheek, je kredietlijn, energiefacturen, enzoverder. Wanneer je de kosten die je vandaag hebt, aftrekt van je inkomen heb je een idee van het bedrag dat je maandelijks kunt uitgeven voor een auto. De meeste tools laten je toe om vanuit dat maandelijkse bedrag te vertrekken bij de berekenen van een autokrediet. Je geeft het bedrag aan en krijgt te zien welk totaalbedrag je kunt lenen in functie van de afbetaal termijnen. Hoe langer je erover doet om het geleende bedrag te betalen, hoe meer je kunt lenen. Er komen echter ook meer kosten kijken bij een langere termijn, dus aan het einde van de rit, heb je de auto duurder betaald.

Spelen met bedragen en termijnen

simulatieautoleningHet leukste aan de simulatietools voor een autofinanciering is de mogelijkheid om met bedragen en termijnen te spelen zonder ingewikkelde berekeningen. Vaak kun je in enkele eenvoudige handelingen zien welk effect een langere termijn dit heeft op vlak van zowel maandelijkse aflossingen als kostprijs. Wil je vergelijkingen maken, dan moet je er vooral op letten dat je in elke tool dezelfde parameters gebruikt. Dit wil zeggen dat je hetzelfde totaalbedrag invoert en dezelfde termijn. De berekening die je dan het laagste bedrag geeft voor je maandelijkse aflossingen is het goedkoopste autokrediet. Zorg ervoor dat je altijd een simulatietool gebruikt die je toelaat aan te geven dat je een wagen wilt aankopen. De kostprijs voor een autokrediet ligt namelijk lager dan die voor een persoonlijke lening en dat kan een aardig verschil in de prijs betekenen.  Heel eenvoudig kun je meerdere kredietverstrekkers met elkaar vergelijken via hun websites. Doe dat dan ook en ontdek de mogelijkheden die er voor u zijn bij  Cetelem of Cofidis