KredietkaartKredietkaart
Wat is een kredietkaart? Een kredietkaart / Creditcard is simpelweg een betaalmiddel om uw dagelijkse betalingen te kunnen doen. Doorgaans kunt tot een bedrag van een paar duizend euro negatief staan om betalingen doen. Bij de meeste kredietkaarten krijgt u maandelijks een afschrift met de rekening van uw betalingen in de voorgaande maand. Die u vervolgens in 1 keer of gespreid kunt afbetalen.

Prepaid Kredietkaart/ Creditcard/ Mastercard
Wat is een prepaid kredietkaart? Een prepaid kredietkaart, ook wel bekend als debit kaart is een kredietkaart waar u eerst een saldo op moet storten voordat u er mee kunt betalen. Er zijn maar weinig prepaid kredietkaarten waar u ook nog een negatief saldo op kunt hebben. Met de prepaid Mastercard van Moneybookers daar kunt u echter wel een negatief saldo van 1000 euro mee krijgen. Een Prepaid Mastercard of Prepaid Visa is het zelfde als een prepaid Kredietkaart. Het enige verschil is het merk.

Administratiekosten

Sommige bedrijven rekenen bij het verrichten van een transactie administratiekosten. Dit komt soms omdat bedrijven bijvoorbeeld aan een bank ook kosten moeten betalen om een transactie te doen. Soms worden andere administratieve handelingen die betaald moeten worden ook als administratiekosten gerekend.

Chippen

Steeds meer betaalautomaten maken gebruik van de chip techniek. Chippen is betalen met een speciaal geldpotje op de kredietkaart/ betaalpas. U moet het geld er eerst opladen voordat het werkt. Vervolgens kunt u zonder uw pincode of handtekening te zetten een betaling van een klein geld bedrag doen. Het lijkt in feiten op het kleingeld vakje van uw portemonnee, maar dan de digitale versie.

CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren)

Het CKP is de Belgische BKR. Een onderdeel van de nationale bank van België waar alle kredieten in België van particulieren worden geregistreerd. Dit wordt gedaan om de consument te beschermen tegen teveel krediet. Banken en krediet instellingen kunnen gemakkelijk bij dit centrale punt achterhalen of een klant krediet kan krijgen of niet.

CKP registratie (Negatief)

Als u teveel kredieten heeft kunt u een negatieve CKP registratie krijgen. Dit houd in dat u een (deel) van u kredieten moet afbetalen. Omdat er geen banken meer zullen zijn die u krediet willen aanbieden. Er zijn echter toch banken die mensen met een negatieve CKP registratie toch nog een krediet aanbieden zoals de MoneyBookers prepaid creditcard.

Krediet

Als u iemand geld verschuldigd bent, dan heeft u een krediet. Let er wel op dat alle commerciële kredieten. Dus bijvoorbeeld van een bank, geld zullen kosten.

Krediet Limiet

Kredietkaarten hebben doorgaans de mogelijkheid om een negatief saldo te hebben. Dit negatieve saldo is niet oneindig. Er zit een limiet op de kredietkaart het krediet limiet genaamd. U kunt pas weer geld opnemen zodra er een deel van dat bedrag is afbetaald.

Valuta

Amerikaanse dollars, Europese euros en Britse ponden zijn allemaal voorbeelden van verschillende valuta’s. Het is simpelweg het geld soort dat een land gebruikt om financiële betalingen te doen.

Wisselkoers Commissie

Bij iedere betaalkaart dus ook bij kredietkaarten moet u een wisselkoers commissie betalen als u betaald in een vreemde valuta (Bij voorbeeld in het buitenland). Dit doen de banken omdat de waarde van valuta kan verschillen. Door een percentage wisselkoers commissie als kosten op te voeren, dekken de banken zich in tegen verliezen door veranderende wisselkoersen.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet