Leningen Samenvoegen

leningen samenvoegenRegelmatig kiezen mensen er voor om hun lopende leningen samen te voegen. Leningen samenvoegen is interessant omdat veel kleine leningen op die manier worden teruggebracht tot één grotere lening. De kosten die bij de grotere lening in rekening worden gebracht liggen daarbij doorgaans een stuk lager dan de kosten die aangerekend worden op verschillende kleine leningen. Leningen samenvoegen komt dus terecht steeds vaker voor, maar is niet altijd mogelijk. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat leningen samenvoegen helemaal niet mogelijk is omdat de voorwaarden die verbonden zijn aan de lening in kwestie een samenvoeging uitsluiten. In andere gevallen is leningen samenvoegen dan weer wel mogelijk, maar worden er kosten voor in rekening gebracht. Probeer te achterhalen of het samenvoegen van de leningen de kosten in uw geval wel of niet waard zijn.

Mozzeno kan met aantrekkelijke tarieven gemakkelijk uw lening samenvoegen (hergroeperen) Wilt u meer informatie hierover dan bezoek de website van Mozzeno.


Bij het samenvoegen van leningen bent u soms verplicht om dit te doen bij de bank waar u de leningen heeft. In andere gevallen moet er een boete betaald worden om naar een andere bank te verhuizen. Wel is het zo dat u nieuwe bank soms bereid is de boete te betalen. Dit wil niet zeggen dat het moeilijk is om de leningen over te laten nemen door een andere bank en ze meteen samen te voegen tot één grotere lening.

Leningen samenvoegen is dus wel degelijk mogelijk, maar u dient er goed voor op te passen dat de voorwaarden van de lening worden nagekomen. Wanneer dat niet het geval is kan leningen samenvoegen in plaats van een voordeel ook een nadeel met zich meebrengen. Laat uw nieuwe bank er dus goed naar kijken.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet