Vaste rentevoet

Bij de lening voor een woning kan gekozen worden voor een vaste of een variabele rentevoet. Er valt zowel voor het ene als het andere iets te zeggen en beiden kennen ze ook hun eigen nadelen. Wat de beste keuze zal zijn, is afhankelijk van de situatie van de ontlener. Wie voor een vaste rentepercentage kiest, kiest voor zekerheid en stabiliteit. Er zullen geen veranderingen optreden gedurende de gehele looptijd van de lening en je weet vooraf tot in detail wat je zult betalen en wanneer dat moet gebeuren. Kosten kunnen vooraf berekend worden, aflossingen zijn duidelijk in kaart gebracht en er zullen geen onaangename verrassingen meer naar boven komen. Het nadeel echter is de iets duurdere prijs, gezien je geen enkel risico loopt en dat comfort betaald moet worden.

vasterentevoet1

Waarom een vaste rentevoet kiezen?

De belangrijkste reden om een vaste rentepercentage te kiezen is het financieel comfort dat je hiermee zal verkrijgen. Bij een variabele rentevoet weet je dat je maandelijkse aflossingen onderhevig zijn aan verandering. Deze veranderingen kunnen in je voordeel zijn, maar ook in je nadeel. Wanneer je dus een tijdje een vast bedrag hebt betaald en je leven daarnaar ingericht en dan plots meer moet betalen, kan dat als een klap aankomen.  Met de vaste rentevoet loop je dit risico niet. Je betaalt altijd net evenveel, ongeacht het economische klimaat. Vanzelfsprekend werkt dit wel in twee richtingen. Je zal nooit méér moeten betalen, maar ook nooit minder.

Tarieven?

Er bestaat geen vast tarief. Elke kredietverstrekker kan dit zelf bepalen en het is dus aan jou om ze met elkaar te vergelijken. En deze vergelijking kan nog vrij eenvoudig uitgevoerd worden. Je spreekt van een vaststaand bedrag en een vaststaande termijn voor aflossing die je bij elke aanbieder identiek kan aanvragen. Doe de vergelijking of kijk op de website.

Beste Belgische aanbieders

Leningen van 500 euro tot 50.000 euro JKP: van 9,95%
Vraag Nu Lening Aan
Ideaal om uw nood aan geldelijke middelen te financieren.JKP: vanaf 4,58%
Vraag Nu Lening Aan

Cofidis is één van de grootste aanbieders met meer dan een half miljoen klanten.
JKP vanaf 5,90%
Vraag Nu Lening Aan