Wie wil lenen, zal dat bij voorkeur aan de meest interessante voorwaarden willen doen, de beste prijs en de meest flexibele betalingsmodaliteiten. Om ervoor te zorgen dat de lening ook effectief wordt afgesloten bij de kredietverstrekker die dit allemaal te bieden heeft, moet vooraf vergeleken worden. Er zijn tal van banken, leenkantoren en privépersonen die kredieten aanbieden via magazines, reclamecampagnes, internet of kantoor dus de beste vinden is een opgave van formaat geworden. Hoe ga je nu het beste te werk? Vergelijk en vraag bij diverse aanbieders een lening aan, je persoonlijke omstandigheden kunnen vaak in een lagere rente resulteren.

Hieronder vindt je Belgische aanbieders met de beste voorwaarden:

Beste Belgische aanbieders

Laagste rente voor persoonlijke lening van 500 tot 5000 euro !JKP: vanaf 4,50%
Vraag Nu Lening Aan
Ideaal om uw nood aan geldelijke middelen te financieren.JKP: vanaf 4,31%
Vraag Nu Lening Aan

Cofidis is één van de grootste aanbieders met meer dan een half miljoen klanten.
JKP vanaf 3,99%
Vraag Nu Lening Aan

Kredietmakelaar

Een optie die je hebt is om via een kredietmakelaar te gaan. Dit is een onpartijdige tussenpersoon die voor jou op zoek gaat bij de diverse kredietverstrekkers naar de financiering die het beste bij jouw situatie past. Gezien de kredietmakelaar over een ruime ervaring beschikt, zal hij veel resultaat kunnen leveren op een korte termijn. Het nadeel van deze tussenpersoon is de extra kost die betaalt moet worden en het risico dat de makelaar zich beperkt tot enkele vaste kredietverstrekkers.

 Online vergelijkingstools

Een andere optie is om gebruik te maken van één van de vele online vergelijkingstools. Hier betreft het programma’s die de gegevens van verschillende kredietverstrekkers naast elkaar zet en je op die manier toelaat ze snel met elkaar te vergelijken. Het risico bij deze vergelijking is dat je verouderde informatie krijgt en dat de selectie vergeleken kredietverstrekkers te beperkt is.

Zelf op zoek

Als laatste kan je zelf overal informatie aanvragen of opzoeken om dan te analyseren en te vergelijken. Het grote voordeel van deze manier is dat je geheel in de hand hebt hoe volledig je wilt zijn en hoeveel verschillende partijen je wenst te bekijken. Het nadeel is de tijd die hierin kruipt, want wie goed wil vergelijken zal zowel online, op kantoor als via de magazines moeten werken. Maar niet vergelijken kost meer, dus doe die vergelijking bij de leningaanbieders zoals Santander.