autoleningberekenIedereen heeft zich wel al eens afgevraagd; hoeveel kan ik lenen? Men stelt zich deze vraag natuurlijk omdat iedereen wel wil weten hoeveel die ene reis mag kosten, hoeveel u kunt lenen voor een auto, etc. Weten hoeveel u precies kunt lenen is dus altijd mooi meegenomen. Als je inzicht hebt in je financiƫn, dan weet je meteen ook welke mogelijkheden je hebt als je een lening wilt afsluiten voor je droomreis, je renovatie of anderde dingen die je met het geleende geld wilt doen.

Hoeveel kan ik missen?

Wanneer u zichzelf de vraag stelt hoeveel u kunt lenen stelt u eigenlijk ook indirect de vraag hoeveel geld u maandelijks momenteel overhoudt. Een lening afsluiten kan immers enkel en alleen wanneer u een bepaald stukje van uw inkomen over heeft. Het spreekt immers voor zich dat mensen die moeite hebben met het hoofd boven water te houden er niet echt goed aan doen om een lening af te sluiten die ze maandelijks moeten terugbetalen. Op deze manier worden de maandelijks te betalen kosten natuurlijk alleen maar groter.

leningsimulator

Wat zijn de maandlasten?

De maandlasten welke u dient te betalen zijn per lening verschillend. De ene lening zal een vaste rente hanteren en de andere een variabele waardoor de rente kan wijzigen. Het spreekt voor zich dat de maandlasten ook afhankelijk zijn van het bedrag dat wordt geleend alsook de kredietvorm. De laagste maandlasten worden bekomen door het afsluiten van een aflossingsvrije lening.

Klik hier voor meer uitleg over leningen en krediet