autoleningberekenIedereen heeft zich wel al eens afgevraagd; hoeveel kan ik lenen? Men stelt zich deze vraag natuurlijk omdat iedereen wel wil weten hoeveel die ene reis mag kosten, hoeveel u kunt lenen voor een auto, etc. Weten hoeveel u precies kunt lenen is dus altijd mooi meegenomen. Als je inzicht hebt in je financiën, dan weet je meteen ook welke mogelijkheden je hebt als je een lening wilt afsluiten voor je droomreis, je renovatie of andere dingen die je met het geleende geld wilt doen.

Hoeveel kan ik missen?

Wanneer u zichzelf de vraag stelt hoeveel u kunt lenen stelt u eigenlijk ook indirect de vraag hoeveel geld u maandelijks momenteel overhoudt. Een lening afsluiten kan immers enkel en alleen wanneer u een bepaald stukje van uw inkomen over heeft. Het spreekt immers voor zich dat mensen die moeite hebben met het hoofd boven water te houden er niet echt goed aan doen om een lening af te sluiten die ze maandelijks moeten terugbetalen. Op deze manier worden de maandelijks te betalen kosten natuurlijk alleen maar groter.

leningsimulator

Wat zijn de maandlasten?

De maandlasten welke u dient te betalen zijn per lening verschillend. De ene lening zal een vaste rente hanteren en de andere een variabele waardoor de rente kan wijzigen. Het spreekt voor zich dat de maandlasten ook afhankelijk zijn van het bedrag dat wordt geleend alsook de kredietvorm. De laagste maandlasten worden bekomen door het afsluiten van een aflossingsvrije lening.

Hoeveel kan ik lenen bij een persoonlijke lening?

Hoeveel geld kan ik lenen?Een persoonlijke lening is een uniek kredietproduct dat je toelaat om een vast bedrag te lenen, tegen een vast maandbedrag, met een vaste looptijd. Dit maakt het lenen met een persoonlijke lening een stuk voorspelbaarder dan bijvoorbeeld een kaskrediet of een geldreserve, waar je maandelijks kan beslissen hoeveel je wilt opnemen en dus ook hoeveel je maandelijks terugbetaalt.

Wanneer je een persoonlijke lening aangaat, weet je van tevoren precies hoeveel je maandelijks terug moet betalen en hoeveel je in totaal zal terugbetalen. Je weet ook van tevoren hoeveel geld je kan lenen, afhankelijk van de rente die geldt op het moment dat je de lening aangaat.

Meer lenen met een hoger inkomen

Een persoonlijke lening is een geldlening die je krijgt van een bank of een andere financiële instelling. Het bedrag dat je kan lenen, is afhankelijk van jouw inkomen en je uitgaven. Als je een hoog inkomen hebt, kan je meer lenen. Als je een laag inkomen hebt, kan je minder lenen. Dit geldt ook bij de maandelijkse kosten die je hebt. Hoe meer kosten dat je maandelijks hebt, hoe minder dat je kan lenen.

De rente van een persoonlijke lening

De hoogte van de rente die je betaalt voor een persoonlijke lening, is afhankelijk van de bank of financiële instelling waar je jouw lening aanvraagt. Sommige banken geven leningen met een vaste rente die hoger ligt dan bij andere kredietverstrekkers. Hoe hoger de rente is, hoe meer je moet terugbetalen en hoe minder je kan lenen. Als je rente, of JKP, lager ligt, zal je meer kunnen lenen.

De looptijd van de lening

Ook de looptijd is afhankelijk van hetgeen je kan lenen. De looptijd van een persoonlijke lening is meestal 5 tot 10 jaar. Dit betekent dat je de lening in 5 tot 10 jaar moet afbetalen. Als je een kortere looptijd kiest, zal je hogere bedragen moeten afbetalen per maand en zal je minder kunnen lenen dan wanneer je een langere looptijd kiest.

Een goede kredietwaardigheid

Als je geld wilt lenen voor een persoonlijke aangelegenheid, dan kan een persoonlijke lening een uitstekende keuze zijn. Hoeveel je kan lenen is afhankelijk van verschillende factoren, maar als je een goede kredietwaardigheid hebt, dan kan je in aanmerking komen voor een persoonlijke lening. Een goede kredietwaardigheid betekent dat je in het verleden geen problemen had met het afbetalen van schulden. Bij een slechte kredietwaardigheid heb je wel problemen gehad met correcte terugbetalingen en zal het moeilijker zijn om een persoonlijke lening af te sluiten.

Maandelijks een bedrag afbetalen

Als je een persoonlijke lening afsluit, moet je maandelijks een bedrag afbetalen. Het bedrag dat je maandelijks afbetaalt, is afhankelijk van het bedrag dat je leent, de rente die je betaalt, de looptijd van de lening en je kredietwaardigheid. Hoeveel je precies kan lenen, kan je controleren via de simulatie van een persoonlijke lening.

Het leefbudget

Als je een aanvraag indient voor het verkrijgen van een persoonlijke lening, zal de kredietverstrekker je leefbudget berekenen. Algemeen geldt dat je ongeveer 33% van je inkomen als leefbudget kan hebben. De 67% die overblijft, zijn nodig voor het betalen van vaste kosten, zoals water, elektriciteit, televisie, telefoon, vervoer, belastingen, eten, enzovoort. Het bedrag dat je maandelijks kan afbetalen, zit in deze 33% van het leefbudget.

Een persoonlijke lening afsluiten

Als je een persoonlijke lening wilt afsluiten, kan je contact opnemen met een bank of een andere financiële instelling. Je kan ook, heel gemakkelijk, online een lening aanvragen, of een simulatie uitvoeren. Dit is onder andere mogelijk bij onderstaande kredietverstrekkers zoals Cofidis, Mozzeno en Santander.

Beste Belgische aanbieders

Leningen van 500 euro tot 50.000 euro JKP: van 9,95%
Vraag Nu Lening Aan
Ideaal om uw nood aan geldelijke middelen te financieren.JKP: vanaf 4,58%
Vraag Nu Lening Aan

Cofidis is één van de grootste aanbieders met meer dan een half miljoen klanten.
JKP vanaf 5,90%
Vraag Nu Lening Aan